субота, 5. март 2016.

VESTI



Vesti iz kulture
IZLOŽBA «ISPUNJEN ZAVET»
Sremčica, 12. decembra


            Izložba pod nazivom «Ispunjem zavet» autora Andrije Šošića otvorena je u Galeriji Trag u Sremčici 12. decembra 2015. sa početkom u 19 časova.
            Tema izložbe je povratak posmrtnih ostataka Njegovog Veličanstva Velikog Kralja Petra II, Njenog Veličanstva Kraljice Marije, Njenog Veličanstva Kraljice Aleksandre i Njegovog Kraljevskog Veličanstva Kraljevića Andreja u otadžbinu.
            Na ozložbi se mogu videti fotografije prenosa posmrtnih ostataka, njihova sahrana u Crkvi Svetog Djordja na Oplencu, ako i predmeto koji su bili na sahrani. O izložbi je govorio autor i objašnjavao slike i eksponate koji se tamo nalaze.




 Strahinja Djurić 






IZLOŽBA "ISPUNJEN ZAVET"
Sremčica, 12. decembra


 Izložba pod nazivom ,,Ispunjen zavet’’, otvorena je u Galeriji Trag u Sremčici u subotu, 12.decembra 2015. u 19h. Tema izložbe je povratak posmrtnih ostataka Nj.V. Velikog Kralja Petra II, Nj.V. Kraljice Marije, Nj.V. Kraljice Aleksandre i Nj.K.V. Kraljevića Andreja u otadzbinu. Autor izložbe je Andrija Šošić. Izložba sadrži fotografije, novinske napise, eksponate sa dvora Krađorđevića kao i zastave kojima su bili prekriveni kovčezi preminulih.  



Lazar Savić 






ISPUNJEN ZAVET 
Sremčica, 12.decembar


Izložba „Ispunjen zavet“ otvorena je u prostorijama Galerije Trag u subotu 12. decembra u 19 časova. Izložba je svedočanstvo o povratku posmrtnih ostataka NJ.V. Velikog Kralja Petra II i NJ.V. Kraljice Marije, NJ.V. Kraljice Aleksandre, NJ.K.V. Kraljevića Andreja u Otadžbinu.
Izložba sadrži fotografije, napise iz novina, predmete sa kraljevskog dvora, zastave i standarte kojima su bili prekriveni kovčezi. Autor izložbe je Andrija Šošić.





Dara Stanimirović


Нема коментара:

Постави коментар