субота, 5. март 2016.

KOMENTAR - STOP!



Pažnja na putevima
STOP!
Saobraćajna pravila i saobraćajne znake vozači sve manje poštuju, dok alkohol sve više postaje povod saobraćajnih nezgoda.



            Danas je u saobraćaju sve više bahatih i neopreznih vozača. Da li su to vazači automobila ili autobusa, potpuno je nebitno, glavno je to da više niko ne pazi i zato je sve više saobraćajnih nezgoda i smrtnih slučajeva.
            Više ni policajcima ne možemo verovati na putu. Tako je 29. novembra prošle godine saobraćajni inženjer Vladimir Simidžija (68), vozeći se sa policajcima do policijske stanice, otkrio da su oni napravili čak 11 saobraćajnih prekršaja. Ako policajac pretiče preko pune linije i prolazi kroz crveno svetlo na semaforu, šta možemo očekivati od ostalih učesnika u saobraćaju? Ili, na primer, vozač autobuske linije 52 na raskrsnici je skrenuo levo iako je na semaforu sijalo crveno svetlo. Tako je ugrozio i sebe, i putnike u autobusu, i ostale učesnike u saobraćaju koji su se u tom trenutku našli u Trgovačkoj ulici u Žarkovu. Ali, ponekad nisu krivi samo vozači, već i suvozači i saobraćajni znaci. Tako je, na primer, semafor u Karadjordjevoj ulici 2010. godine pokazivao istovremeno i crveno i zeleno svetlo u istom pravcu.
            Ko nam reguliše saobraćaj, u kakvom je stanju svetlosna signalizacija odnosno semafori kao i ko dnevno u autobusima preveze i do 2 000 ljudi? Moglo bi se reći da su to policajci sa mnogo sopstvenih saobraćajnih prekršaja, zbunjujući semafori i autobuski vozači koji ugrožavaju živote mnogih ljudi zbog žurbe. Zaista nije ni čudo što ima sve više saobraćajnih nezgoda. 

Strahinja Djurić

Нема коментара:

Постави коментар