субота, 2. април 2016.

REPORTAŽA

Kultura
VUČE, VUČE, BUBO LENJA...
U Dečjem kulturnom centru SREMČICA održano ČITALIŠTE posvećeno Vuku Stefanoviću Karadžiću koje su pripremili učenici istoimene škole iz Sremčice. 




          Srpski velikan i tvorac azbuke svakako je zaslužio da u njegovu čast đaci OŠ ,,Vuk Karadžić" iz Sremčice naprave multimedijalni program i oduševe sve one koji su se u subotu, devetnaestog marta našli u DKC SREMČICA. 
           Lepi stihovi, skečevi, smešne najave i aplauz publike, obeležili su veče koje je pripalo prisećanju i učenju o Vuku Stefanoviću Karadžiću. Nekoliko skečeva nas je podsetilo na Vuka i njegovu borbu za srpsko pismo i jezik.
     Stihovi đaka, koji pred sobom možda imaju pesničku karijeru, zaronili su u srca slušalaca i ulepšali im dan. Školski hor je na početku izveo školsku himnu. Kao glumci posebno su se istakli Đorđe i Aeksa. Uživeli su se u svoje uloge i prikazali stvarnost kakva je nekad bila. 

           Nema sumnje da su učenici OŠ ,,Vuk Karadžić” uložili mnogo truda, a evo šta na to kaže mladi glumac i pesnik Aleksa Filipović:,,Dva meseca rada i truda su su se isplatila”. 
           Čitalište je bilo svojevrsna poučna i duhovita priredba. Podsetili smo se kakav smo narod i ko su naši preci, kao i da Vuk nikako nije bio "buba lenja"!



Strahinja Đurić


Нема коментара:

Постави коментар